Dinant

Kuier door Dinant, de stad van Adolphe Sax. De citadel is de topattractie en al van veraf te zien. Voor bierliefhebbers is een bezoek aan het Museum van het Leffe bier een absolute aanrader. Dinant ligt op 15 min rijden.


Grotten van Hastière of van Han

Blijft een topper! Spectaculair voor jong en oud.

De overzetboot van Waulsort

De enige manuele veerdienst op de Maas die nog steeds actief is.

Avontuurlijke Activiteiten

Op een kwartiertje rijden kan je kajakken, paintballen of de waaghals uithangen op een hoogteparcours.

Dinant Evasion organiseert het allemaal.

Fondry des Chiens

Ontdek het indrukwekkende 20m diepe zinkgat nabij Nismes. Deze unieke en beschermde plaats kent een ongelooflijke biodiversiteit.

Zwembad & Bowling te Givet

In het zwembad van Givet zijn er glijbanen, bubbelbaden en stromingen. In de zomer worden er buiten soms extra luchtkastelen geplaatst. Er is ook een bowling.

Boottocht op de Maas

Vanaf het water zien de oevers er zoveel anders uit. Ontdek de Ardennen met een ontspannend boottochtje op de Maas!Kasteel en Tuinen van Freÿr

Het voormalige zomerverblijf van de Hertogen van Beaufort is gemeubileerd door 20 generaties. Trapsgewijze tuinen, honderdjarige sinaasappelbomen en 6km doolhoven in een weelderig landschap. Deze tijdloze plek heeft een betoverende charme. Voor de kinderen is er een zoektocht. Reservatie verplicht.

Park van Furfooz

Het domein Furfooz is bijzonder geschikt voor een gezinswandeling. Langs het parcours passeer je langs grotten, kloven en tal van diepe en ondiepe holle ruimtes. Sommige kan je makkelijk betreden, andere niet en zijn bewoond door vleermuizen. Dit park kan gecombineerd worden met het kasteel van Vêves.